maanantai 12. heinäkuuta 2010

Miniloma Helsingissä

Helou kaikki!

On ollut vähän hiljaista blogirintamalla viime aikoina kun on taas pitänyt niiiiiiin kiirettä. Viime viikolla olin keskiviikosta perjantaihin Helsingin suunnalla vierailemassa ystäväni Katin luona. Ensimmäinen ilta vietettiin rennoissa tunnelmissa Vantaalla ensin grillaillen pekonileipiä ja kanaa ja sen jälkeen rannalla siiderin ja skumpan seurassa. Oli tosi ihanaa olla vaan siellä lämpimässä ja nauttia auringosta. Ja minä innostuin kuvailemaan hiekkaisia sandaaleita.


Noin. Kesäistä, eikö vain?

Torstaina lähdimme sitten Helsinkiin ratsaamaan alennusmyyntejä ja katselemaan meininkejä muutenkin. Aloitimme shoppailun Monkin liikkeestä, joka oli ilmestynyt Aleksanterinkadulle. Oli sitä jo odotettukin! Kävin Monkissa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten Ruotsissa ja siitä asti olen kaipaillut kyseistä liikettä tänne Suomeenkin. Siellä on vaan niin ihania vaatteita.



Oli pakko ottaa Monkin sovituskopista kuva.
Siellä oli kaikki seinät ja katto peiliä!

Monkista lähti mukaan yksi harmaa paita, jossa oli jätskiannoksen kuva ja yksi valkoinen toppi, jossa oli joutsen. Lisäksi ostin kullalle sieltä tuliaisen, Monki-tyynyn. Sen nimi on Monokomi ja se pystyy näkemään toisten ajatuksiin. Niin siinä tuotelapussa ainakin sanottiin.

Sitten aloimme etsiä erästä keittiökauppaa, jossa Kati halusi käydä. Emme vain tienneet tarkalleen, missä se oli ja niinhän siinä kävi, että se jäi löytymättä. Silloin oli vielä helteisen aurinkoinen sää ja ihmisiä terasseilla.


Kati kesäisenä.

Nämä kaverit eivät olleet varmoja, mitä mieltä olisivat helteestä.

Pyörittiin pari tuntia siinä ympäriinsä, käytiin shoppailemassa Seppälässäkin, josta tarttui mukaan ostos jos toinenkin. Ihan liikaa siis toisin sanoen. No sittenhän tietenkin iski kauhea nälkä. Sopivaa ravintolaa etsiessä meni lähes tunti, kun halusimme pitsaa eikä sitä tuntunut löytyvän oikein mistään. Lopulta päädyimme Iguanaan ja siellä olikin aivan taivaallisen hyvät pitsat.

Kuva on vähän tärähtänyt, mutta niin oli meininkikin.

Oli siis ihan superhyvää!

Se oli muutenkin todella viihtyisä paikka.
Taustalla voitte nähdä vilauksen Prkl-klubista.

Iguanan vessan kattoa koristi hieno valaisin.
Miesten vessassa lienee ollut koiraan merkki. Emme kuitenkaan tarkistaneet asiaa.

Kun ruokailumme oli loppupuolella huomasimme, että ulkona ripsui vähän vettä. Ajattelimme kuitenkin, että se on vain pieni kuuro, koska taivaalla ei ollut pilviäkään. Olimme niin karmaisevan väärässä. Juuri kun poistuimme Iguanasta niin vettä tuli aivan kaatamalla ja eikun yltyi vain. Olimme matkalla Forumiin ja pakkohan se oli pelastautua pubiin taivaan armottomalta piiskaukselta. Silti olimme ehtineet kastua jo aikalailla ja minä muun muassa olin liottanut kenkäni viemäristä nousseessa vedessä. Yök!




Kuvista ei kunnolla välity se, kuinka paljon sitä vettä siellä tuli, mutta voin sanoa, että PALJON! Sade kuitenkin lakkasi siinä yhden siiderin jälkeen, joten pääsimme jatkamaan matkaa. Hetken kulutimme vielä aikaa Forumissa ja sen jälkeen lähdimme suuntaamaan kohti Vantaata. Oli jo aikakin, sillä kello alkoi osoittaa yhdeksää illalla. Vantaalla sain pestyä viemärissä lionneet kenkäni ja sukkani ja sen jälkeen lämmitimme vielä saunan. Se oli ihana päätös ihanalle minilomalle. Perjantaina lähdinkin aikaisin aamusta takaisin kotia kohti ja olin jo aamulla kahdeksan aikaan perillä.

Kiitos ihanalle isäntäväelle mahtavasta ajasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti